Tento víkend bol pre nás pracovný, takže sme nemali čas na zdĺhavé varenie. Ale chuť na dobré jedlo sa prácou samozrejme nestratila. Tak sme sa rozhodli vyskúšať niečo nové, niečo v zmysle „v jednoduchosti je krása (pôžiťok)“. Kôprové kuracie ragu je veľmi jednoduché, veľmi rýchle a zaujímavé jedlo, ku ktorému sa výborne hodia napríklad zemiakové placky. Viem si predstaviť napríklad aj kombináciu mäsa s hubami.
Suroviny:
- 500 gramov kuracieho mäsa nakrájaného na menšie kúsky
- 3-4 lyžice horčice
- 1 dl suchého bieleho vína
- 2 dl kyslej smotany
- Lyžica múky
- Soľ, čierne korenie, kôpor, olej
Postup:
- Mäso sme na oleji upražili
- Ochutili sme ho soľou, korením, horčicou a kôprom, všetko sme dobre premiešali
- Priliali sme biele víno a pár minút sme mäso varili
- Medzičasom sme smotanu premiešali s múkou (ak nechcete hustú omáčku, múku môžete v pohode vynechať)
- Smotanu sme primiešali k mäsu, krátko prevarili a už sme aj servírovali s horúcimi zemiakovými plackami a ešte troškou kôpru.
Dobrú chuť.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
zuzana says
dnes som skusila tento recept, ale trosku som si ho upravila- nedala som tam vino a kopor, a dala som tam trochu viac horcice, maso som pouzila morcacie,ako prilohu som dala cestovinu a recept zozal uspech, dakujem za inspiraciu 🙂
Lea says
ja to skusim s koprom ja kopor milujem
norika says
Ja som ho spravila ako bol s kôprom a horčicou, so smotanou na šľahanie + dusená zelenina a cestoviny, pohár vína. bomba