Minule, keď sme si zaspomínali na výlet do Kremnice, nás napadlo, že by sme mohli aj doma vyrobiť pochúťku, ktorú sme si tam dali na obed. Dali sme sa do toho a s menšími „vylepšovákmi“ odkukanými z iných zdrojov sme vytvorili chutnú kombináciu sviečkovice, syra, duseného jablka, orechov a praženej cibuľe. .
Suroviny:
- 4 hrubšie plátky bravčovej sviečkovice
- 2 kusy syra typu camembert (syr s bielou plesňou) – my sme použili encián so zeleným korením
- 1 cibuľa
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 jablko
- červené víno
- orechy
- olej, grilovacie korenie
Postup:
- Mäso sme naklepali, okorenili grilovacím korením, potom na oleji opiekli
- Z jablka sme vykrojili 4 plátky, niekoľko minút sme ich dusili v červenom víne
- Kotúče syrov sme rozkrojili na polovicu
- Cibuľu sme nakrájali na krúžky, obalili v múke a potom vypražili v horúcom oleji, kým sme nedostali chrumkavé cibuľové čipsy
- Na každý plátok mäsa sme naložili plátok duseného jablka, plátok syru, syr sme posypali drvenými orechmi, potom sme túto kreáciu na niekoľko minút podusili
- Pred servírovaním sme mäso ozdobili cibuľovými čipsami
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
germa says
jej, podobny recept mam nachystany aj ja 🙂
ND says
nenechaj sa odradiť, treba vyskúšať, som zvedavý na inú verziu