Máte radi perník? A čo tak ho trochu spraviť zdravším, aspoň tak naoko 😉 Základný recept na jablkový perník som našla tu, trochu som ho však prispôsobila našim chúťkam. Výsledok je mäkký, od jabĺk šťavnatý perník ochutený kakaom, sladkou čokoládovou polevou a vyvážený kyslastým ríbezľovým lekvárom. Rumová čerešnička na “torte” to už len celé dotvára. Jednoduchý a výborný recept, odporúča celá rodina 🙂
Jablkový perník
Čas prípravy
Čas varenia
Celkový čas
Mäkký, od jabĺk šťavnatý perník ochutený kakaom, sladkou čokoládovou polevou a vyvážený kyslastým ríbezľovým lekvárom.
Typ receptu: Dezert
Suroviny
- 300g polohrubej múky
- 200g cukru
- 3 lyžice kakaového prášku
- 100 ml oleja
- 100 ml mlieka
- 2 vajcia
- 3 jablká
- 2 balíky kypriaceho prášku do perníka
- lekvár z čiernych ríbezlí
- čokoláda na polevu
Postup
- Múku, cukor, kakaový prášok, olej, mlieko, vajcia premiešam v miske
- Jablká nastrúham a pridám do masy, nakoniec primiešam aj kypriaci prášok
- Dobre premiešanú zmes vylejem na maslom vymazaný a vysypaný plech
- Pečiem na 180 stupňoch asi 30 minút
- Kým sa perník pečie, roztopím si čokoládu, ktorú použijem ako polevu
- Keď je perník hotový nechám ho vychladnúť, pomažem ho dobrou dávkou lekváru a polejem čokoládovou polevou.
- Počkám kým poleva stuhne a servírujem.