Ak máte radi chuť morských príšeriek, tento recept určite vyskúšajte. Čerstvé krevety v našich končinách asi ťažko zoženiete, skúste použiť mrazené krevety, od čo najkvalitnejšej značky. Neobanujete 🙂
Linguine s krevetami v paradajkovo – chilli omáčke
Čas prípravy
Čas varenia
Celkový čas
Ľahká prímorská špecialitka so štiplavým koncom 🙂
Typ receptu: Hlavné jedlo
Suroviny
- hlbokozmrazené krevety 250 g
- 2 strúčiky cesnaku
- šťava 1 citrónu
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- šafran
- škorica max ½ lyžičky
- bazalka
- paradajková šťava 7dcl
- parmezan
- linguine cestoviny 500g
Postup
- Krevety treba vybrať z mrazničky dostatočným časovým predstihom a rozmrazovať pomaly, najlepšie v chladničke.
- Dám zovrieť vodu a uvarím linguine. – 10 minút
- Nadrobno nasekané strúčiky cesnaku a chilli papričku, z ktorej najprv odstránim semienka, restujem na olivovom oleji a potom pridám krevety.
- Okoreníme soľou, čiernym korením, šafranom, škoricou a bazalkou, potom pridáme šťavu z citróna a dusíme niekoľko minút.
- Podlejem paradajkovou šťavou a pridám troška nastrúhaného parmezánu.
- Pripravenú omáčku dôkladne premiešam s linguine cestovinami.
- Servírujem na tanier s lístkom bazalky a posypem s parmezánom.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!