Medvedí cesnak zažíva dobré časy. Objavuje sa čoraz viac receptov, ktorý túto zaujímavú rastlinku využívajú. Tak je znova načase použiť medvedí cesnak z vlastnej záhradky. Rozhodli sme sa pre omáčku k opekanému mäsu. Recept je jednoduchý, neobsahuje veľa prísad, aby sa jemná chuť medvedieho cesnaku náhodou nestratila.
Kuracie prsia s omáčkou z medvedieho cesnaku
Čas prípravy
Čas varenia
Celkový čas
Opekané mäso s jemnou omáčkou ochutenou čerstvým medvedím cesnakom.
Typ receptu: Mäsité jedlo
Suroviny
- 3 kuracie prsia
- maslo
- olivový olej
- soľ
- biele korenie
- múka
- trochu bieleho vína
- 1 cibuľa
- Hŕstka medvedieho cesnaku
- 1 smotana na šľahanie
Postup
- Plátky upečiem na panvici, buď v oleji, alebo v zmesi olivového oleja a masla (chuť bude lepšia, uvidíte)
- Keď je mäso upečené, vyberiem ho z panvice a pripravím omáčku v tej istej panvici, aby som nestratil ten krásny výpek.
- Do výpeku vlejem trochu vína, prevarím ho a pritom poškrabkám panvicu, aby sa uvoľnila celá krása výpeku.
- Pridám najemno nakrájanú cibuľu, opražím ju trochu
- Pridám nakrájaný medvedí cesnak, premiešam, nechám ho trochu sa zoznámiť s cibuľou a potom k omáčke prilejem smotanu.
- Omáčku trochu prevarím (ak chcete krémovejšiu, tak ju môžete aj premixovať), vložím mäská späť do nej, aby sa zohriali a servírujem.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
