 Toto jedlo som spoznal vďaka bratovi, ktorý ho zbožňuje. Pri každej návšteve neďalekého megaobchoďáku si dávame toto zaujímavé, typicky ázijské štipľavo-sladko-korenisté jedlo. Keď som už dlhší čas nemal cestu okolo spomínaného megaobchodu s výborným čínskym bufetom, tak som sa rozhodol spraviť si to mäso doma.
Toto jedlo som spoznal vďaka bratovi, ktorý ho zbožňuje. Pri každej návšteve neďalekého megaobchoďáku si dávame toto zaujímavé, typicky ázijské štipľavo-sladko-korenisté jedlo. Keď som už dlhší čas nemal cestu okolo spomínaného megaobchodu s výborným čínskym bufetom, tak som sa rozhodol spraviť si to mäso doma.  
Keďže o tom pokuse píšem, asi nemusím zdôrazňovať, že sa vydaril. Okrem toho, že je toto jedlo samo o sebe výborné, zistili sme aj ďalšiu zaujímavú vlastnosť. Obaľované, upražené, chrumkavé kúsky mäsa, ktoré sú tu vlastne ešte len polotovarom, sú výborným snackom. Kým sme stihli pripraviť glazúru a cestoviny, neodolal som a podarilo sa mi vyďobkať asi štvrtinu mäsa.
Suroviny:
- 500 gramov kuracieho mäsa nakrájaného na malé kúsky
- Sezamové semiačka
Marináda:
- ½ lyžičky bieleho korenia
- ½ lyžičky soli, cukru
- 0,5 dl bieleho vína
- ½ lyžičky sezamového oleja
Cestíčko:
- 2,5 dl múky
- 60 ml škrobu
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- 1 rozšľahané vajce
- 4 lyžice oleja
- 3 dl vody
- trošku soli
Glazúra:
- 4 lyžice medu
- 4 lyžice kečupu
- 1,5 lyžice bieleho vínneho octu
- kto má rád pikantné, môže pridať trošku čili omáčky
Postup:
- kúsky mäsa vložím do marinády a marinujem niekoľko hodín
- pripravím masu pre cestíčko – zmiešaním všetkých vyššie uvedených surovín
- kúsky mäsa vložím do cestíčkovej masy a potom ich prudko opražím vo woku na väčšom množstve oleja , alebo vo fritéze – výsledok je už vyššie spomínaný výborný snack. Odporúčam skryť, ináč je dobrá šanca že sa na stôl dostane už iba menšia porcia.
- v osobitnom hrnci zohrejem ingrediencie glazúry a následne do nej vmiešam kúsky mäsa, posypem sezamovými semiačkami a servírujem s opraženými cestovinami






no, vyzerá to jedlé. Vyskúšam, len si musím kúpiť kuracinu:)
kedysi som pracoval v jednom vacsom meste, kde bolo velmi vela cinskych bufetov a malych restauracii – no a kedze aj nedaleko mojej prace boli dve, tak som kazdy den obedoval “cinu”. a toto jedlo aj vtedy patrilo k mojim oblubenym. tie cestoviny su bozske…
vyzera to vyborne. A kde je ten “megaobchod”, kde sa to da dostat bez nasledneho umyvania riadu?
Konkrétne ten náš je Miškolc Plaza, v Miškolci. Od nás je to asi najbližšie takéto zariadenie. V miestnom ázijskom bufete konkrétne tento typ jedla bohužiaľ nemajú 🙁 .
Tak toto je celkom podla mojho gusta a okamzite to zaradujem do databazy. Dakujem.
Dobry den tie medove su naozaj dobre aj ja na ne chodim do madarska . Robia tam aj cokoladove aj tie su vynikajuce. Len by som sa chcela opytat ci je nutne pouzivat cinske cestoviny alebo sa mozu aj spagety a ako sa vlasne pripravuju aby boli take hnede a vonavé.
Dakujem
Dobry den….akurát dnes som bol v Budapesti vo Westend-obchodnom centre a a za990 forintov som mal 10 guličiek masa(velkost ako na obrazku) a velku kopu ryze zo zeleninou a bol som velmi spokojny…kedze to bolo na mna vela tak som si dal zvysok zabalit a v pohode mi to stacilo na veceru
recept vyzera byt vyborny, len mi nedava zmysel jedno mnozstvo suroviny : 1,2 dl škrobu . to by podla mna zabetonovalo aj 11 poschodovy panelak. ako je to prosim s uvedenym skrobom?
Máte pravdu, spravil som nesprávny prepočet cup/mililiter, správne to má byť 60 ml (1/4 cup). Sú to prakticky cca. 4 polievkové lyžice. Ďakujem za upozornenie, recept je upravený.
je to super! len je pravda ,ze kym to stihnem cele vysmazit tak zena s dcerou mi polku ziedia len tak.
Je to super recept. Genialne