Toto je recept, ktorý sa na prvý pohľad zdá, že by mal mať nejaký echt taliansky názov, ako carne di maiale e pomodoro e ďalšie veci. V skutočnosti však patrí k našim výmyslom z kategórie “čo chladnička dala” a “som na diéte ale som hladný a chcem jesť niečo normálne”. Tak sme si vytvorili toto chutné, rýchle a pomerne ľahké jedlo inšpirované talianskou kuchyňou, kde sa spája mäso s okorenenými sušeným paradajkami, mozzerellou a k tomu zdravé sladké zemiaky. Myslím, že vám bude chutiť.
Zapečené karé so sušenými paradajkami, mozzarellou a opekanými sladkými zemiakmi
Čas prípravy
Čas varenia
Celkový čas
Typ receptu: Mäsité hlavné jedlo
Suroviny
- 6 tenkých plátkov bravčového karé (cca. 300g)
- 50g sušených paradjok v korenistom oleji
- lyžiča kapari
- niekoľko listov čerstvej bazalky
- 1 mozzarella
- 2 sladké zemiaky
- 1ČL sušený tymián
- olej
- soľ
- biele korenie
Postup
- Sladké zemiaky ošúpem a nakrájam na menšie kocky
- Kocky premiešam s olejom, soľou, bielym korením a tymiánom, dám ich na pekáč a vložím do rúry na 200 stupňov na cca. 20 min. Uložím ich na pekáč tak, aby tam ešte ostalo miesto pre mäso, ktoré po 20 minútach potom priložím.
- Medzičasom pripravím mäso. Najprv ho osolím, okorením a rýchlo opečiem na panvici.
- Sušené paradajky, kapary a bazalku nasekám na menšie kúsky a premiešam ich, nakrájam mozzarellu
- Na opečené mäsá natriem paradejkovú masu a zakryjem plátkom mozzarelly
- Po 20 min. pečenia zemiakov vložím na pekáč aj pripravené mäská a do 5-10 minút ich pečiem spolu zemiakmi, ktoré by už mali byť ku koncu mäkkučké.
Hotovo, dobrú chuť 🙂
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!