Jeseň sa ochladzuje, zima prichádza. Máme hádam poslednú možnosť na varenie pod holým nebom. A nemusí to byť len guláš, haláslé, kapustnica, či beťárska polievka.
Vyskúšajte náš recept na mexickú klasiku, jedlo divokého západu, Chilli con carne v kotlíkovej verzii. V recepte nájdete aj niekoľko vychytávok, ktoré by ste možno nečakali 🙂
Chilli con carne v kotlíku
Čas prípravy
Čas varenia
Celkový čas
Vyskúšajte náš recept na mexickú klasiku, jedlo divokého západu, Chilli con carne v kotlíkovej verzii.
Typ receptu: mäsité jedlo
Kuchyňa: mexická kuchyňa
Suroviny
- 1 – 1,5 kg hovädzie stehno
- 4-5 stredne veľkých cibúľ
- 5-6 strúčiky cesnaku
- olej, masť
- paprika mletá
- 1 kl mletej chilli papriky
- 2 – ks čerstvej papriky a paradajok
- soľ
- 1,5 kl čierneho korenia
- 1 pl oregano
- 1 tmavé pivo Šariš
- 2 konzervy červených fazúľ
- 2 konzervy kukurice
- 2 dl Coca Cola
- 2 pl paradajkové pyré
- 3 dl hovädzieho vývaru
Postup
- Mäso nakrájam na tenké rezance, cibuľu a cesnak nasekám na drobno.
- Na rozpálenom oleji a masti začnem restovať cibuľu a cesnak. Potom pridám mäso.
- Mäso trošku orestujem, cca. 10 min. a pridám mletú chilli papriku, mletú červenú papriku a podlejem 2 dcl pivom.
- Postupne pridám mleté čierne korenie, oregano, a paradajkové pyré ( kto má rád chuť ketchupu, môže aj ketchup).
- Potom pridám na malé kúsky nasekanú zelenú papriku a paradajky.
- Varím ďalej, kým mäso úplne zmäkne. Postupne podlievam tmavým pivom, hovädzím vývarom a 20 minút pred úplným dokončením pridám soľ podľa chuti a 2 dcl Coca - Coly.
- Pridám fazuľu ( jednu konzervu aj s vlastnou šťavou ) a kukuricu bez šťavy.
- Varím ešte cca. 10 min.
- Servírujem čerstvým chlebom, alebo fajitou.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!