Toto jedlo som spoznal vďaka bratovi, ktorý ho zbožňuje. Pri každej návšteve neďalekého megaobchoďáku si dávame toto zaujímavé, typicky ázijské štipľavo-sladko-korenisté jedlo. Keď som už dlhší čas nemal cestu okolo spomínaného megaobchodu s výborným čínskym bufetom, tak som sa rozhodol spraviť si to mäso doma.
Keďže o tom pokuse píšem, asi nemusím zdôrazňovať, že sa vydaril. Okrem toho, že je toto jedlo samo o sebe výborné, zistili sme aj ďalšiu zaujímavú vlastnosť. Obaľované, upražené, chrumkavé kúsky mäsa, ktoré sú tu vlastne ešte len polotovarom, sú výborným snackom. Kým sme stihli pripraviť glazúru a cestoviny, neodolal som a podarilo sa mi vyďobkať asi štvrtinu mäsa.
Suroviny:
- 500 gramov kuracieho mäsa nakrájaného na malé kúsky
- Sezamové semiačka
Marináda:
- ½ lyžičky bieleho korenia
- ½ lyžičky soli, cukru
- 0,5 dl bieleho vína
- ½ lyžičky sezamového oleja
Cestíčko:
- 2,5 dl múky
- 60 ml škrobu
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- 1 rozšľahané vajce
- 4 lyžice oleja
- 3 dl vody
- trošku soli
Glazúra:
- 4 lyžice medu
- 4 lyžice kečupu
- 1,5 lyžice bieleho vínneho octu
- kto má rád pikantné, môže pridať trošku čili omáčky
Postup:
- kúsky mäsa vložím do marinády a marinujem niekoľko hodín
- pripravím masu pre cestíčko – zmiešaním všetkých vyššie uvedených surovín
- kúsky mäsa vložím do cestíčkovej masy a potom ich prudko opražím vo woku na väčšom množstve oleja , alebo vo fritéze – výsledok je už vyššie spomínaný výborný snack. Odporúčam skryť, ináč je dobrá šanca že sa na stôl dostane už iba menšia porcia.
- v osobitnom hrnci zohrejem ingrediencie glazúry a následne do nej vmiešam kúsky mäsa, posypem sezamovými semiačkami a servírujem s opraženými cestovinami
germa says
no, vyzerá to jedlé. Vyskúšam, len si musím kúpiť kuracinu:)
Bolek says
kedysi som pracoval v jednom vacsom meste, kde bolo velmi vela cinskych bufetov a malych restauracii – no a kedze aj nedaleko mojej prace boli dve, tak som kazdy den obedoval “cinu”. a toto jedlo aj vtedy patrilo k mojim oblubenym. tie cestoviny su bozske…
myka says
vyzera to vyborne. A kde je ten “megaobchod”, kde sa to da dostat bez nasledneho umyvania riadu?
ND says
Konkrétne ten náš je Miškolc Plaza, v Miškolci. Od nás je to asi najbližšie takéto zariadenie. V miestnom ázijskom bufete konkrétne tento typ jedla bohužiaľ nemajú 🙁 .
rdb says
Tak toto je celkom podla mojho gusta a okamzite to zaradujem do databazy. Dakujem.
adriana ferdova says
Dobry den tie medove su naozaj dobre aj ja na ne chodim do madarska . Robia tam aj cokoladove aj tie su vynikajuce. Len by som sa chcela opytat ci je nutne pouzivat cinske cestoviny alebo sa mozu aj spagety a ako sa vlasne pripravuju aby boli take hnede a vonavé.
Dakujem
Daniel says
Dobry den….akurát dnes som bol v Budapesti vo Westend-obchodnom centre a a za990 forintov som mal 10 guličiek masa(velkost ako na obrazku) a velku kopu ryze zo zeleninou a bol som velmi spokojny…kedze to bolo na mna vela tak som si dal zvysok zabalit a v pohode mi to stacilo na veceru
MAROS says
recept vyzera byt vyborny, len mi nedava zmysel jedno mnozstvo suroviny : 1,2 dl škrobu . to by podla mna zabetonovalo aj 11 poschodovy panelak. ako je to prosim s uvedenym skrobom?
ND says
Máte pravdu, spravil som nesprávny prepočet cup/mililiter, správne to má byť 60 ml (1/4 cup). Sú to prakticky cca. 4 polievkové lyžice. Ďakujem za upozornenie, recept je upravený.
Anonym says
je to super! len je pravda ,ze kym to stihnem cele vysmazit tak zena s dcerou mi polku ziedia len tak.
Anonym says
Je to super recept. Genialne