Ak sa na tejto stránke náhodou nachádzate pravidelne, asi ste si všimli, že sme nejako pozabudli na týždennú aktualizáciu. Dúfam, že vám nový recept na nedeľu chýbal 🙂 . Samozrejme nezabudli sme na vás, pravda je taká, že posledný týždeň sme proste nemali čas, ani experimentovať, ani písať. Ale…
Malomestský gurmán predsa musí jesť aj vtedy, ak nestíha, alebo keď už nemá energiu variť. Potrebuje jedlo teplé, extrémne rýchle a jednoduché, ale predsa len relatívne chutné. V takýchto časoch neopovrhnem ani polotovarmi. Snažím sa ich však trošku vylepšiť, kombinovať. O tom je Lenivý gurmán.
Dnešné lenivé jedlo sme vykombinovali z polotovarov z Lidl, ktoré dostanete v ázijskom kútiku. Výbornú, pikantnú thajskú polievku Gang Ped sme najprv (podľa odporúčania z balenia) kombinovali s kuracím mäsom, keď z polievky dostanete niečo ako ázijský guláš. Neskôr sme chceli niečo sýtejšie, z čoho sa poriadne najeme, tak sme k nim pridali ázijské vaječné cestoviny.
Z obrázku s to síce možno nedá, ale toto jedlo je veľmi dobré, pikantné, korenisté a sýte (najmä ak zoberiem do úvahy fakt, že ide o polotovar a že jedlo je hotové za 20 minút aj s prípravou).
A teraz recept, alebo čo to je…
Suroviny:
- 20 dkg kuracieho mäsa
- 1 konzerva thajskej polievky Gang Ped (dajú sa dostať aj ďalšie dve chuťové variácie, tiež výborné)
- 125 gramov ázijských vaječných cestovín
Postup:
- V polievke uvarím na malé kúsky nakrájané mäso,
- Uvarím cestoviny.
- Cestoviny premiešam s polievkou.