Keď sa vám zdá fotka povedomá, máte asi pravdu. Už sa tu pred pár týždňami objavila. Nie. Neopakujeme už zverejnený recept. Kuracie kúsky v chrumkavom cestíčku a sezamovo – medovou glazúrou sú síce naozaj dobré, ale až tak nie, aby sme ich zverejňovali dvakrát. Tentoraz sa chcem zamerať na vec, na ktorú som minule zabudol – pražené cestoviny, ktoré ste na fotke mohli vidieť ako prílohu k mäsku.
Ak chodíte do ázijských bufetov, iste tieto cestoviny poznáte. Ja ich mám veľmi rád, uprednostňujem ich pre klasickou ryžou. Na nete nájdete milión variácií na pražené cestoviny, v rôznych farbách, sladšie, slanšie, kyslejšie, so zeleninou, atď. My sme vyskúšali túto verziu. Je chutná, rýchla a jednoduchá. Niektoré bufety robia pražené cestoviny zo špagiet, mne sa viac pozdávajú ázijské vaječné rezance, sú totiž tenšie, viac sa hodia ako príloha.
Suroviny:
- 250 g ázijských vaječných cestovín
- 1-2 lyžice tmavej sójovej omáčky
- 1 lyžička čili omáčky
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička vínneho octu
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky kukuričného škrobu
- 6-7 lyžíc vlažnej vody
- Trochu oleja (je veľmi rád používam „wok olej“ z lidl, je ochutený cesnakom, zázvorom a sezámovým olejom“)
Postup:
- Cestoviny riadne uvarím, scedím
- Všetky suroviny naládujem na cestoviny, dobre premiešam a opražím vo woku
- Nič viac… to je všetko, dobrú chuť
Anonym says
Je to fajné, ale vyzerajú ako skupina izé… gilisztov po daždi…
ND says
😀 pražené gilisty tiež patria k ázijskej kuchyni, ta ne?
Anonym says
zajtra vyskusam!