Dnes sa skupinka Malomestksých gurmánov rozrástla o ďalšieho člena. Prezentujeme Vám recept, ktorý nám poslala Janka R.
Suroviny
- kuracie kúsky asi 1 kg
- 2 cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 lyžička červenej kari pasty
- 3 jablká
- 1 veľký pomaranč
- 1 malá limetka – šťava
- 1 lyžica medu
- 1-2 lyžice sójovej omáčky
- bazalka, soľ
Postup:
- Cibulu, cesnak najemno nasekáme, dáme na olej – orestujeme.
- Pridáme kari pastu, najemno nasekane jablká, pomaranč, šťavu z limetky,
- Dochutíme medom a sójovou omáčkou. Zmes necháme prevrieť asi 10 min a odstavíme.
- Na samostatnej panvici si opražíme drobné kuracie kúsky. Opražené kúsky pridáme do
- hotovej zmesi. Dochutíme bazalkou a dosolíme.
- Hotovú zmes ešte trochu prehrejeme a podávame s dusenou ryžou.
Dobru chuť.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
germa says
tá bazalka sa k tomu hodí?
ND says
recept som síce neskúšal. ale tipujem že aj áno, minule sme robili mäso s červenou kari pastou a kokosovým mliekom a návod kari pasty tiež kázal pridať bazalku. tiež som bol prekvapený 🙂
Evina says
Mňam toto sú moje chuťe…. ešte tento týždeň zaradím do jedálníčka. Podľa mňa tá bazalka tam bude jak šľahačka na torte.
Perla says
Prosím Vás, kde sa dá kúpiť tá červená kari pasta? Ďakujem.
janka says
v hypernove
ja says
no vyzera to hrozne, dufam ze chuti lepsie
Perla says
Janka,
ďakujem za typ. Nakoniec som to spravila miesto tej pasy s práškovým kari korením. A ako prílohu som k tomu podávala hrozienkovú ryžu. Bolo to fantastické.
Komentár, ako je aj od používateľa “ja”, sú nechutné. Veď nikoho nenútia, aby niektoré jedno vyskúšal.
Perla says
Opravujem : tip
Ľubo says
dakujem za toto jedlo. rad ho varim a este radsej jem. je presne podla mojho gusta. bazalka mi tam sedi najviac, ale asi som ovplyvneny, lebo ju milujem 😀