Ide leto, začínajú horúčavy, je najvyšší čas začať pripravovať ľahké jedlá, so zeleninou, šalátom, proste chute leta. Tento recept spadá to letnej kategórie. Pripravte si aj vy marinované kuracie mäsko s rukolou a grilovaným baklažánom s výbornou bylinkovou marinádou z vlastnej záhrady. Doporučujem k nemu ľahké, suché biele víno.
Kuracie prsia plnené rukolou s grilovaným baklažánom
Čas prípravy
Čas varenia
Celkový čas
Jemné. marinované kuracie mäsko plmené rukolou a grilovaným baklažánom s výbornou bylinkovou marinádou z vlastnej záhrady.
Typ receptu: Mäsité hlavné jedlo
Suroviny
- 4 kuracie prsné rezne
- 1 chilli paprička
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 citrón
- kúsok zázvoru
- 1kávova lyžica medu
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- 100 g rukoly
- kúsok masla
- 2 hrste čerstvých byliniek (bazalka, mäta, petržlenová vňať, medovka lekárska, pažítka)
- 2 lyžice jablčného octu
- 2 baklažány
Postup
Kuracie prsia plnené rukolou:
- Z chilli papričiek vyberiem semienka a očistím kúsok zázvoru.
- Nadrobno nakrájané Chilli papričky, zázvor a 3 strúčiky lisovaného cesnaku vložím do misky s nastrúhanou citrónovou kôrou, olivovým olejom a medom. Osolím, okorením a marinádu dôkladne premiešam.
- Kuracie prsia dôkladne pripravím a osuším. Rozkrojím ich na tenké plátky a pomocou pästi ich na tenko naklepem.
- Takto pripravené kuracie prsia dôkladne natriem marinádou a dám do chladničky kým pripravím baklažán. Kuracie prsia potom krátko opečiem na rozpálenej panvici ( asi 2 minúty z každej strany)
- Mäso vyložím na tanier a natriem lyžičkou masla.
- V druhej misk pripravím rukolu s trochou olivového oleja, citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením. Po premiešaní naplním kuracie prsia šalátom a zrolujem ich.
Grilovaný baklažán so zelenými bylinkami:
- Všetky čerstvé bylinky nakrájam nadrobno a zmiešam ich s olivovým olejom, jablčným octom a strúčikom nadrobno nasekaného cesnaku. Osolím a okorením.
- Baklažán nakrájam na tenké plátky a nasolím (soľ vytiahne z baklažánu horkosť). Po 10 minútach ich umyjem a osuším. Grilujem ich na olivovom oleji v gril panvici, alebo ak sa vám chce, tak na grile.
- Pripravený baklažán potriem pripravenou bylinkovou marinádou a nechám chvíľu marinovať.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!