Aj vy máte radi sendviče? A nemyslím teraz na tie tuctové, á la bufet na železničnej stanici (suchý chlieb, margarín, lacná saláma, kúsok kyslej uhorky a vyschnutý strúhaný syr), ale na tie skutočné anglosaské chuťovky, ktoré vidieť v televíznych seriáloch (najznámejším fanúšikom sendvičov je asi Joey 🙂 .
Tento týždeň vám predstavíme hit sendvičového sveta, Američanmi obľúbený tuniakový sendvič. Je rýchly, jednoduchý, chutný a aj pomerne zdravý.
Suroviny (pre 2 osoby):
- 8 plátkov toastového chleba
- 1 ks tuniakovej konzervy
- 2 lyžice majonézy
- Hlávkový šalát, jarná cibuľka, prípadne iná zelenina podľa chuti, napr. paradajky, reďkovka, stopkový zeler, atď (my sme použili aj jalapeno papričky v kyslom náleve pre extra pikantnosť)
- Strúhaný syr, horčica, soľ, čierne korenie
Postup:
- Otvorím konzervu, odlejem olej/šťavu tuniaka, aby zostalo len čisté mäso
- Tuniaka premiešam s majonézou, jemne nakrájanou cibuľkou, osolím, okorením
- Chlieb jemne otoastujem
- Každý plátok natriem troškou horčice
- Na každý plátok položím lístok šalátu, na jeden plátok naložím porciu tuniakovej masy, posypem troškou syru a priložím ostatné zeleniny
- Dve plátky chleba spojím do sendviču a rozkrojím ich na trojuholníky
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
Daniel says
Tuna sandwich je fajnová záležitosť, každopádne by som do receptu zahrnul vajíčko a citrónovú alebo limetovú šťavu, výsledok bude sviežejší a rybička si určite trošku acitdity zaslúži.
ND says
ďakujeme za tip, iste to vyskúšame 😀