Vytvorte si prímorský “fíling” a dovolenkovú atmosféru s týmito špagetami. Nejde len o mušle, ale aj ich súhru s bielym vínom a jemnou, osviežujúcou citrónovou-smotanovou omáčkou.
Špagety s mušľami v smotanovo – citrónovej omáčke
Čas prípravy
Čas varenia
Celkový čas
Špagety s ľahkým pocitom stredomoria 🙂
Typ receptu: Cestoviny
Kuchyňa: Talianska
Suroviny
- 500g špagiet
- Hlbokozmrazené mušle, resp. 3 konzervy Calvo čiernych mušlí (keďže nie sme pri mori, ja osobne preferujem konzervy)
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 citrón
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- 1,5 dcl bieleho vína
- kúsok masla
- smotana na varenie
- petržlenová vňať
- 1,5 dcl slepačieho vývaru
Postup
- V prípade, že jedlo pripravujem z hlbokozmrazených mušlí, mušle treba vybrať z mrazničky dostatočným časovým predstihom a rozmrazovať pomaly, najlepšie v chladničke.
- Dám zovrieť vodu a uvarím špagety.
- Nadrobno nasekané strúčiky cesnaku restujem na olivovom oleji a po minúte zalejem bielim vínom. Keď z vína sa odparí alkohol, pridám mušle.
- Okorením, pridám šťavu z citróna a dusím niekoľko minút.
- Postupne podlievam vývarom.
- Pred koncom pridám smotanu a petržlenovú vňať a dôkladne to premiešam so špagetami.
- Servírujem na tanier s plátkom citróna a posypem s parmezánom a petržlenovou vňaťou.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!