Po mesiacu sme späť a znova sme pri kari korení 🙂 . Tieto fašírky robíme už pomerne dávno. Už sami o sebe sú príjemným spestrením klasických fašírok. Ale dokonalým ich robí kyslastá citrónovo-smotanová cibuľová omáčka, ktorá pomerne „suché“ fašírky zmení na šťavnaté kúsky pôžitku.
.
Suroviny:
- 500 g mletého kuracieho mäsa
- 2 vajcia
- 6 lyžíc strúhanky
- 1 zväzok petržlenovej vňate
- 2 lyžička kari korenia
- 1 lyžička cayenne korenia
- 2 lyžice oleja
- 2 cibule
- 1 lyžica strúhaného čerstvého zázvoru
- 1 kurací bujón
- 4 dl kyslej smotany
- kôra z 1 citróna
- soľ, biele korenie
Postup:
- K mletému mäsu primiešam vajcia, strúhanku, jemne nasekanú petržlenovú vňať, curry, cayenne korenie, nastrúhanú kôru z polovice citrónu a podľa chuti soľ a korenie a masu poriadne premiešam.
- S mokrými rukami vyrobím z masy 10-12 fašíriek, ktoré v panvici opečiem do zlatista. Keď sú hotové, vyberiem ich a uložím do uzavretej misy, aby celkom nevychladli.
- V oleji, v ktorom sa piekli fašírky opražím najemno nakrájanú cibuľu, pridám k nej zázvor, bujón a smotanu, omáčku prevarím (2-3 minúty).
- Do omáčky nastrúham druhú polovicu citrónovej kôry a prilejem k nej trošku šťavy z citrónu (množstvo záleží na tom, akú kyslú omáčku chcete, počítajte s tým, že aj smotana je kyslá), osolím, okorením.
- Do omáčky vložím upečené fašírky, zakryjem a spolu ich varím 2-3 minúty.
- Podávam s ryžou. Dobrú chuť.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!